вторник, 25 октомври 2011 г.

Кестена през октомври

10 коментара:

  1. много касиво е, много обичам бонсаи, мерси че го споделихте

    ОтговорИзтриване
  2. Радко, мисля трябва да махнеш този корен стърчащия.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен е бонсая, браво, ако си го отгледал от малко кестенче! В корена му е красотата наистина. Аз се пробвах да направя такъв на едно бонсайче, което ми подариха за рождения ден (знаете ги, продават ги във всички магазини), но не се получи толкова красиво. Корена отвън беше по-малък. Само да попитам мъхът откъде си го взел и как си го изчистил. Защото бях взела мъх от парка, но беше пълен с гадинки, които ми съсипаха едно цвете (за щастие не бонсая)?

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за хубавите думи. Наистина е отгледан от едногодишна фиданка и вече близо 16 години е в саксия. А мъха през пролетта събирам от гората и го поставям в саксиите с много поливане изкарва през лятото. Не е добре да се взема мъх заразен с каквото и да е опасно е.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесен бонсай. Винаги страшно много съм се заглеждала потях като мина по край някой магазин. Изключително красиви и в този умален вид са супер. Поздравления за кестена. Те се отглеждат много трудно и си изискват доста големи грижи, трябва да се постригват по определен начин и какво ли още не.Клипа е много хубав благодаря, че го споделихте и с нас. Има и хубав мъж, но предполагам , че и той изисква големи грижи.Ще очаквам и други публикации.

    ОтговорИзтриване
  6. Една съседка вкъщи си имаше всякакви такива растения.При нея разбрах за първи път за тези бонсай.Това от огромно дърво да стане толкова малко и декоративно е чудесно.Макар и грижите, които изисква да са доста големи си заслужава като се види какъв е крайният резултат.Малки но така хубави. все едно го гледаш в умален вид.Благодаря и за предоставеният клип, много приятно ми беше да го изгледам и да си помечтая и аз един ден да се захвана с отглеждането на подобно дръвче.Кестена е страхотен станал, продължавайте и ако има още клипове да ги споделите и тях с нас.

    ОтговорИзтриване
  7. Бонсая е разкошно вид дърво, което вместо да бъде голямо го гледаш в един умален вид, все едно ти е на картинка, но всъщност е като саксиено цвете.Разбира се изисква много по-големи грижи и подстригвания и специален режим да поливане и светлина, но пък всичките усилия си струват като знаеш какъв ще бъде крайният резултата.Една позната имаше няколко в своят дом и всеки който отиваше ахкаше при техният вид.Бяха голяма сензация. Добре са ги измислили и науката не спира да ни изумява със своите открития.Желая ви много успех за този кестен.

    ОтговорИзтриване
  8. Изглежда просто невероятно.Благодаря за интересният клип,който сте споделили с нас и това че го въртите от всяка страна за да видим как се развива е много добре.Даже силно се замислих да не започна и аз да отглеждам, макар, че изискват много грижи, но пък крайният резултат си заслужава. Така да имаш няколко подреди едно до друго дървета,които по принцип са доста по високи и големи и приятно, все едно създаваш един нов мъничък свят.Ще се радвам след няколко месеца да ни го покажете отново до къде е стигнал с развитието си!

    ОтговорИзтриване
  9. На скоро се запалих и аз по тези малки красиви дървета и имам вече няколко на къщата на село. Имам само един ден да се грижа за тях, но за сега се справям някак. Моят кестен а по мъничък и с по малко разклонения за жалост, дано да стане като този,който споделихте на клипа.Ще взема и аз да направя една фотосесия , ще се радвам ако сте разбрали някой трик за тяхното отглеждане да го поделите с нас. Съвсем съм начинаеща и каквото пише в интернета и по книгите това правя!Дано само не ги изгубя!

    ОтговорИзтриване